Ongedierte in bakkerij voorkomen

Hoe voorkom je ongedierte in de bakkerij?

Als u een bakkerij heeft, dan weet u waarschijnlijk als geen ander hoe lastig ongedierte kan zijn. Naast een enorme zorg is het ook nog eens erg onhygiënisch. Muizen en insecten worden enorm door uw kwaliteitsproduct aangetrokken. Aangezien het vanzelfsprekend is dat u deze kwaliteit op alle fronten door wilt voeren, is het van enorm belang dat u geen ongedierte in uw bakkerij toe zult laten. Maar hoe voorkom je ongedierte in de bakkerij?

Voorzorgsmaatregelingen tegen ongedierte

Er zijn veel bakkerijen die een ongediertebestrijder bij de arm hebben genomen om van het aanwezige ongedierte af te komen. Op zich is daar niets mis mee, maar voorkomen is beter dan genezen. Om insecten en ander ongedierte geen enkele kans te geven is het verstandig om preventieve maatregelen te nemen.

Knaagdieren, insecten, spinnen en ook vogels kunnen veel schade aan uw producten veroorzaken door ontlasting en het aanvreten van broden en dergelijke. Het is dus van belang dat u alles goed reinigt, zodat er geen voedselresten achterblijven die deze beestjes en dieren aan zouden kunnen trekken. Uiteraard is het ook belangrijk ervoor te zorgen dat ze niet binnen kunnen komen. Controleer uw bedrijf op gaten en kieren en zorg ervoor dat deze af worden gekit zodat er niets wat ongewenst is binnen kan komen. Zorg er ook voor dat alle deuren en ramen niet onnodig open staan. Zijn er ramen  die open moeten blijven? Dan is het verstandig deze van horren te voorzien.

Uiteraard is het niet honderd procent mogelijk alle vliegen, muggen en andere beestjes of diertjes buiten te houden. Voor vliegende insecten zou u heel goed één of meerdere insectenvangers in uw bakkerij op kunnen hangen. Er zijn neer dan voldoende apparaten te koop die speciaal voor de voedselverwerkende industrie ontwikkeld zijn. Dus ook voor uw bakkerij. Voor de grotere dieren zoals muizen en dergelijke kunt u uiteraard lokdoosjes plaatsen.

Isectenbestrijding dienst inhuren

There are no comments published yet.

Leave a Comment