vliegenoverlast bij paarden en andere stallen

Vliegenoverlast te lijf gaan

Vliegenoverlast hoeft niet alleen thuis een last te zijn, ook op plekken als stallen kan dit tot enorme problemen leiden. Veel mensen gebruiken nog steeds spullen als gifstoffen of andere insectenbestrijding. Dit is allang niet meer nodig, aangezien men vandaag de dag hele goede professionele elektrische vliegenvangers kan kopen om vliegenoverlast tegen te gaan. Deze zijn dus ook heel erg goed in uw stallen te gebruiken. Zo zorgt u ervoor dat uw dieren hier geen last meer van hebben of zorgt u er in ieder geval voor dat deze overlast tot een minimum zal worden gebracht. Maar voorkomen is misschien nog wel beter.

Een schone stal

Zorg daarom voor een schone stal, want hygiëne staat hierbij voorop. Melkresten, voerresten en vieze materialen  trekken de vliegen alleen maar aan. Hoe minder vuil en resten van melk of voedsel er nog in de stal aanwezig is, hoe beter u vliegenoverlast tegen gaan kunt.

Pak de vliegen ook vroeg in het seizoen aan. Een volwassen vlieg kan wel 1000 eieren leggen en dit kan bij zomerse temperaturen al na een volle week voor een nieuwe generatie vliegen zorgen. U kunt wel nagaan dat u binnen een mum van tijd verschrikkelijk veel vliegen in uw stal kunt hebben. Slechts 15 procent is daadwerkelijk als vlieg in uw stal aanwezig, de rest als ei, made of pop.

Wees dus erg grondig bij hen aanpakken van dit probleem. Houd uw stallen goed schoon, zorg voor goede professionele vliegenvangers op meerdere plekken en gooi deze regelmatig leeg of vervang met regelmaat de plaktrippen. Zo weet u zeker dat u de juiste stappen onderneemt om uw stal vlieg-vrij te houden, zonder dat er chemicaliën aan te pas hoeven te komen.

There are no comments published yet.

Leave a Comment